Poesiavihkot

Poesiavihkot on uudenlainen julkaisusarja kauno- ja esseekirjallisuudelle

Kirjaa lyhyemmät kirjalliset kokonaisuudet ilmestyvät kolmesta kuuteen kertaa vuodessa. Poesiavihkot voi tilata kotiin tai ostaa irtokappaleina. Kestotilaajat saavat lisäksi joka vuosi ilmaisen lahjakirjan. Sarjaa päätoimittaa Poesian entinen kustannuspäällikkö, runoilija Kristian Blomberg.

Tilaukset


Vihkot


Paketit


Tarjoa tekstejäsi vihkoksi


Poesiavihkojen toimitus etsii tekstejä, jotka sopivat erityisesti vihkon muotoon ja kirjallisen vihkon ideaan. Ajatuksemme Poesiavihkojen takana voidaan tiivistää seuraavasti:

  1. Kirjamuoto on vaarassa väsyä, jos se ainoana kaunokirjallisesti kommunikoivana julkaisurakenteena pakottaa kaiken kirjoituksen ja kaiken lukemisen omiin lainalaisuuksiinsa.
  2. Poesiavihkoissa julkaistaan sellaisia kirjallisia kokonaisuuksia, jotka eivät ole riittävän pitkiä kirjaksi mutta joiden teoksellinen identiteetti on niin voimakas, ettei niitä ole mielekästä julkaista pelkästään jonkin teoksen osana tai osastona.
  3. Vihkot julkaistaan kulttuurilehden statuksella, mikä tarkoittaa etteivät ne ole institutionaalisesti samalla tasolla varsinaisten kirjojen kanssa esimerkiksi tiedotuksen, apurahojen tai kritiikkiperustaisen julkisuuden näkökulmasta.

Mikäli tunnistat yllä luonnostellun idean resonoivan sinussa ja olet valmis hyväksymään sen seuraukset, ota yhteyttä ja lähetä käsikirjoituksesi sekä vapaamuotoinen saatekirje osoitteeseen kasikirjoitukset@poesia.fi